Maatregelen coronavirus

Laatste update: zaterdag 27 november 2021

 

Hallo kerk,

We zijn dankbaar dat we ook in deze tijd samen kerk kunnen zijn, ook al gaat dat anders dan voorheen. Gelukkig inmiddels met alweer veel meer bewegingsruimte dan enkele maanden terug. Hoe dat er nu uitziet, vertellen we je graag hieronder. Ook geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Deze informatie werken we regelmatig bij.

Hoe we kerk zijn in deze tijd

Zondagdiensten

Elke zondag hebben we 2 diensten: om 10.00 uur / 10.30 uur en om 12.30 uur.

De eerste dienst verloopt als volgt:

 • Om 10.00 uur beginnen we onze zondag met Kids Church; een korte dienst voor alle kinderen met hun ouders. Kinderen van 1 tot 4 jaar kunnen vanaf 10.00 uur naar Buddy & Friends, waar onze kidswerkers zorgen voor een passend programma.
 • Om 10.30 uur gaan de kinderen (4 tot 12 jaar) naar een aanvullend programma in aparte groepen. De kerkzaal gaat open voor nog meer volwassenen en daar begint de gewone dienst.

Kids Church en de dienst van 10.30 uur streamen we via ons YouTube kanaal, ook met Nederlandse Gebarentaal en in het Engels (voice-over).

Tijdens de tweede dienst van 12.30 uur is er nog geen apart programma voor kinderen. Tieners (12 tot 18 jaar) kunnen bij elkaar zitten in het Young & Free vak.

Tussen de diensten door is voldoende tijd om het kerkgebouw extra schoon te maken en te luchten. Ons Hospitalityteam staat klaar om je zo goed mogelijk te ontvangen en te helpen waar we kunnen. Volg hun aanwijzingen steeds zo goed mogelijk op.

Huidige maatregelen

 • Je hoeft geen coronapas te laten zien. Er geldt een uitzondering voor het bijwonen samenkomsten en andere bijeenkomsten voor geloof en levensovertuiging. Je leest er meer op de website van de Rijksoverheid.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst, er staan zuilen met desinfectiegel voor je klaar bij de ingang.
 • Om voldoende afstand te kunnen houden, houden we steeds 2 stoelen leeg tussen huishoudens/gezelschappen. Geef elkaar de ruimte en neem hierin ook je eigen verantwoordelijkheid.
 • Een mondkapje dragen is niet verplicht, maar voel je vrij om dit wel te doen.
 • Omdat we afstand houden tussen huishoudens, kunnen we tijdelijk helaas minder bezoekers tegelijk ontvangen. Bestel daarom een gratis ticket om een dienst bij te wonen. NAAR DE TICKETS

Als kerk zorgen voor extra ruimte door:
– de rijen stoelen ruim van elkaar te houden;
– laten we stoelen tussen verschillende huishoudens leeg;
– de tribune beschikbaar te houden voor zitplaatsen met extra tussenruimte.

Daarnaast blijven we extra schoonmaken en ventileren, en zullen we speciale dingen als het Avondmaal contactloos blijven doen, zoals we de afgelopen tijd ook deden.

Het is belangrijk dat je thuis blijft wanneer je verkoudheidsklachten hebt, ook als je weet dat het géén corona is. Ook dan willen we elkaar niet aansteken en in onzekerheid brengen of er sprake is van corona.

Waar we rekening mee houden

In het maken van onze plannen en protocollen houden we rekening met/kijken we naar:

 • RIVM-richtlijnen
 • RIVM-onderzoeken die lopen, zoals: effecten onder kinderen | zingen in de kerk
 • Protocollen van andere kerkgenootschappen (o.a. PKN, VPE) en bevriende kerken
 • Berichtgeving van het Interkerkelijke Contact in Overheidszaken (CIO)
 • Een groep mensen die input geeft vanuit hun eigen professie/werk

“For God has not given us a spirit of fear, but of power and of love and of a sound mind.” – 2 Tim. 1:7 NKJV

God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar van kracht, liefde en een gezond verstand. Het is die combinatie waarin wij Gods wil willen zoeken in deze omstandigheden.

Veelgestelde vragen

Mogen we zingen in de kerk?
Ja, we mogen zingen in de kerk, ook zonder mondkapje. Volgens de berekeningen van Eerste Hulp bij Ventilatie is het in ons gebouw zeker veilig om te zingen. We houden hierbij rekening met de lengte van de diensten, hoelang we zingen, hebben extra afzuiging geïnstalleerd en ventileren voor, tussen en na de diensten uitgebreid.

Hoe zit het met ventilatie?
We hebben in het afgelopen jaar geïnvesteerd in extra ventilatie. In de kerkzaal, maar ook in vrijwel alle kleinere ruimtes, is (extra) ventilatie geïnstalleerd die voldoet aan de normen. Daarnaast luchten we het gebouw, de kinderruimten en de kantoren dagelijks.

Hoe biedt CLC nu cursussen aan?
De afgelopen tijd hebben we cursussen online en offline aangeboden. Voor het huidige en toekomstige cursusaanbod bekijken we wat we online en/of fysiek aanbieden. Houd hiervoor clcdenhaag.nl/cursussen in de gaten. Ons streven is om cursussen ook online aan te bieden, alhoewel dat niet altijd mogelijk is. We zullen ons best doen de cursussen zo toegankelijk mogelijk te houden.

Welke mogelijkheden zijn er nu voor connectgroepen?
Connectgroepen zijn onderdeel van onze geloofsbeleving, gebaseerd op Handelingen 2:46. Omdat sommige groepen niet (goed) in een huiskamer passen, blijft de mogelijkheid bestaan om als connectgroep samen te komen in ons kerkgebouw. Connectgroepleiders kunnen hiervoor ruimte reserveren.

Gaan de Kerstnachtdiensten door?
De geboorte van Jezus, onze Redder, gaan we zeker vieren, in welke vorm dan ook. Zodra we weten hoe we dat zullen doen, laten we je weten hoe je er deel van kunt zijn.

Alvast in de stemming komen? Bekijk de prachtige online Kerstdienst die we vorig jaar uitzonden.

Is Healing Rooms open?
Ja. Elke dinsdag tussen 11.00 en 13.30 uur is er vrije inloop mogelijk: iedereen kan langskomen voor gebed. Healing Rooms is ook telefonisch open.
Meer informatie