Maatregelen coronavirus

Laatste update: donderdag 9 juli 2020


Hallo kerk,

We bereiden ons stap voor stap voor op een nieuwe fase waarin er weer meer ruimte is samen te komen. Hoe dat er de komende tijd uitziet vertellen we je graag hieronder. Ook geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Deze informatie werken we regelmatig bij.

Hoe we kerk zijn in deze tijd

Zondagdiensten
Sinds 5 juli hebben we weer 2 diensten:
– om 10.00 uur, deze dienst streamen we ook zoals je gewend bent: via Online.Church en ons YouTube kanaal (ook met tolk gebarentaal en Engelse vertaling).
– om 12.15 uur, deze dienst wordt niet gestreamd, er is wél een kinderprogramma.

Deze diensten worden korter dan voorheen, zodat we voldoende tijd en ruimte hebben voor schoonmaken, luchten, nog meer schoonmaak, etc.

Lees het gebruiksplan voor ons kerkgebouw

Tickets
Als bezoeker heb je voor iedere dienst een ticket nodig. De tickets zijn steeds 1 week van te voren beschikbaar. Help je mee in een team? Dan heb je voor die zondag géén ticket nodig.

Ook de Kids stream blijven we voorlopig uitzenden om 8.30 uur. Voor onze tienergroep Young & Free hebben we regelmatig een (online) programma en binnenkort ook Summercamp: The Experience.

Connectgroepen en cursussen de komende tijd
De meeste connectgroepen kwamen de afgelopen maanden online bij elkaar. Een aantal cursussen is online hervat of zelfs online opgestart. Sinds 1 juni kunnen steeds enkele connectgroepen per keer bij elkaar komen in ons kerkgebouw. Dit gebeurt in een veilige setting, met 1,5 meter afstand van elkaar en alleen met mensen die vrij zijn van koorts- en verkoudheidsklachten.

Connectleiders reserveren vooraf een ruimte en voor elke ruimte geldt een maximum aantal personen vanwege de 1,5 meter afstand die we onderling moeten aanhouden.

Connectleiders ontvangen duidelijke instructies voor het gebruik van het gebouw.

Healing Rooms
De Healing Rooms in City Life Church zijn sinds 2 juni weer open, uiteraard rekening houdend met de richtlijnen rondom het coronavirus. Ook kun je nog steeds telefonisch contact opnemen. Meer informatie vind je op de Healing Rooms website.

Waar we rekening mee houden
In het maken van onze plannen en protocollen houden we rekening met/kijken we naar:

  • RIVM-richtlijnen
  • RIVM-onderzoeken die lopen, zoals: effecten onder kinderen | zingen in de kerk
  • Protocollen van andere kerkgenootschappen (o.a. PKN, VPE)
  • Protocollen van theaters en bioscopen
  • Evaluaties van de overheid
  • Een groep mensen die input geeft vanuit hun eigen professie/werk

Over verdere ontwikkelingen en eventuele updates houden we je uiteraard op de hoogte.

“For God has not given us a spirit of fear, but of power and of love and of a sound mind.” – 2 Tim. 1:7 NKJV

God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar van kracht, liefde en een gezond verstand. Het is die combinatie waarin wij Gods wil willen zoeken in deze omstandigheden.

Veelgestelde vragen

Mogen we weer zingen in de kerk?
Ja! Sinds 1 juli is zang als onderdeel van godsdienst en levensovertuiging weer toegestaan, mits de RIVM-richtlijnen worden opgevolgd. PKN heeft op basis van de richtlijnen het protocol ‘Zingen in de kerk’ opgesteld.  N.a.v. het rekenmodel van EHBV en aan de hand van het aansluitende uur aan luchten/ventileren is ons gebouw (zeer) veilig om in te zingen.

Toch nemen we extra voorzorgsmaatregelen: er is extra ruimte gecreëerd tussen het podium (zangers) en de 1e rij (ruim 6 meter). De ruimte tussen de rijen is méér dan 1,5 meter. De duur van de worship zal ook korter zijn dan gebruikelijk en de momenten worden meer gespreid over de dienst.

Zijn de toiletten open tijdens de diensten?
Gebruikt de toiletten in de kerk zo min mogelijk en ga voordat je van huis vertrekt thuis naar het toilet. Maar natuurlijk geldt: als je moet, dan moet je… Dan mag je het toilet gebruiken.

Is de Parentsroom open tijdens de diensten?
Momenteel kun je geen gebruik maken van de Parentsoom. We hopen dit binnenkort weer mogelijk te kunnen maken.

Gaan het Kidskamp en Summercamp door?
Voor onze tieners is er dit jaar  Summercamp: The Experience op 22, 23 en 24 juli. Geen kamp met overnachtingen maar wél drie dagen met sport en spel activiteiten, crews, Y&F Nights, vriendschappen bouwen, meer leren over het geloof, fun en meer.
Reserveer snel je tickets. 

Helaas kan het Kidskamp niet doorgaan. Wel proberen we in de laatste week van de zomervakantie een leuke activiteit te organiseren voor de kinderen in de basisschoolleeftijd.

Gaat de tour naar Bonaire en Curaçao door?
Deze tour kan helaas niet doorgaan in augustus. We onderzoeken de mogelijkheid om op een later moment alsnog de tour te laten doorgaan, hopelijk in 2021.

Is er dit jaar een vrijwilligersparty?
Natuurlijk willen we onze trouwe vrijwilligers uitgebreid bedanken voor hun tomeloze inzet! Dat doen we dit jaar op vrijdagavond 3 juli met een interactieve Vrijwilligersparty via Zoom. Als je in een team zit, ontvang je via je teamleider de link.

Gaat de jubileumviering Celebrate His Faithfulness door?
Helaas zullen we ons jubileum niet kunnen vieren op de manier die we voor ogen hadden. Natuurlijk zullen we ons 25-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. We vieren dit in elk geval in de campussen op zondag 6 september, tijdens de diensten. Scott Wilson spreekt en het wordt een bijzondere zondag.

Gaat de Leaders Conference 2020 door?
Ja, de conferentie gaat door! In welke vorm precies maken we nog bekend.

Komt er een City Point Funweekend in 2020?
Het Funweekend kan helaas niet doorgaan, maar we dromen alvast over Funweekend 2021!

Meer belangrijke informatie

GGD Haaglanden informatie Coronavirus
GGD advies algemeen
RIVM – Corona virus