Maatregelen coronavirus

Laatste update: vrijdag 16 april 2021


Hallo kerk,

We zijn dankbaar dat ook in deze tijd samen kerk kunnen zijn, ook al gaat dat anders dan voorheen. Hoe dat er nu uitziet, vertellen we je graag hieronder. Ook geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Deze informatie werken we regelmatig bij.

Hoe we kerk zijn in deze tijd

Zondagdiensten
We hebben elke zondag 2 diensten:
– om 10.00 uur hebben we een gewone zondagdienst, die we live streamen via ons YouTube kanaal (ook met tolk gebarentaal en Engelse vertaling). Hier kan een beperkt aantal bezoekers bij aanwezig zijn. Je kunt de dienst ook samen met anderen beleven in een pop-up locatie.
– om 12.30 uur is er Kids Church, een leuk programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier kunnen 30 bezoekers live bij aanwezig zijn (1 ouder per gezin).

Tussen de diensten door is voldoende tijd om het kerkgebouw extra schoon te maken en te luchten.

Elke zondag om 8.30 uur kun je kijken naar Kids Church TV, dit is de opname van Kids Church van de week ervoor. Dit programma streamen we via ons YouTube kanaal.

Lees het gebruiksplan voor ons kerkgebouw (pdf)

Tickets
Als bezoeker heb je voor iedere dienst een ticket nodig, ook voor de pop-up locaties. De tickets zijn steeds 1 week van te voren beschikbaar. Help je mee in een team in de kerk? Dan heb je voor die zondag géén ticket nodig.

Waar we rekening mee houden
In het maken van onze plannen en protocollen houden we rekening met/kijken we naar:

  • RIVM-richtlijnen
  • RIVM-onderzoeken die lopen, zoals: effecten onder kinderen | zingen in de kerk
  • Protocollen van andere kerkgenootschappen (o.a. PKN, VPE)
  • Routekaart voor kerken per risiconiveau van het Interkerkelijke Contact in Overheidszaken (CIO) van 19 maart 2021
  • Evaluaties van de overheid
  • Een groep mensen die input geeft vanuit hun eigen professie/werk

Over verdere ontwikkelingen en eventuele updates houden we je uiteraard op de hoogte.

“For God has not given us a spirit of fear, but of power and of love and of a sound mind.” – 2 Tim. 1:7 NKJV

God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar van kracht, liefde en een gezond verstand. Het is die combinatie waarin wij Gods wil willen zoeken in deze omstandigheden.

Veelgestelde vragen

Kunnen onze kerkdiensten nog doorgaan?
We passen onze kerkdiensten aan, met een beperkt aantal bezoekers. Uiteraard houden we ons daarnaast ook aan de overige regels, zoals de 1,5 meter afstand, werken met tickets, etc. Al onze diensten kun je online meebeleven. We doen ons best om de ervaring voor mensen die niet in het gebouw aanwezig zijn nog meer te verbeteren.

Kunnen we nog zingen in de kerk?
Zingen als onderdeel van godsdienst en levensovertuiging is nog steeds toegestaan, mits de RIVM-richtlijnen worden opgevolgd. PKN heeft op basis van de richtlijnen het protocol ‘Zingen in de kerk’ opgesteld. De uitkomst van de rekentool Eerste Hulp Bij Ventilatie laat zien dat we nog steeds veilig kunnen zingen. De normering nemen we ruim, zodat we dit verantwoord kunnen doen. We hebben mechanische afzuiging geïnstalleerd in de kerkzaal. En na iedere dienst wordt het gebouw uitgebreid geventileerd.

Toch nemen we extra voorzorgsmaatregelen: er is extra ruimte gecreëerd tussen het podium (zangers) en de 1e rij (ruim 6 meter). De ruimte tussen de rijen is méér dan 1,5 meter. De duur van de worship is korter dan voorheen en de momenten worden meer gespreid over de dienst.

Hoe zit het met mondkapjes?
In navolging van de adviezen van de overheid adviseren we je (vanaf 13 jaar) een mondkapje te dragen wanneer je je verplaatst in het gebouw. Als je bij je stoel bent, kun je je mondkapje afzetten. Een kerkgebouw (of gebouw dat als zodanig gebruikt wordt) is geen openbare ruimte.

Waarom moet ik nu ook mijn telefoonnummer invullen als ik een ticket bestel?
De overheid verplicht ons om alle bezoekers te vragen hun naam, e-mailadres en telefoonnummer in te vullen. Ga hier serieus mee om en vul je echte gegevens in. Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens, zoals beschreven in ons privacybeleid.

Zijn de toiletten open tijdens de diensten?
Gebruikt de toiletten in de kerk zo min mogelijk en ga voordat je van huis vertrekt thuis naar het toilet. Maar natuurlijk geldt: als je moet, dan moet je… Dan mag je het toilet gebruiken.

Wat doen we nu met onze connectgroepen?
Connectgroepen zijn onderdeel van onze geloofsbeleving, gebaseerd op Handelingen 2:46. Een connectgroepmeeting wordt beschouwd als religieuze bijeenkomst. Ook daarvoor geldt dus een uitzondering, dit hebben we expliciet nagevraagd via de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Dit betekent dat er bij een connectgroepmeeting meer mensen bij elkaar kunnen komen dan 2 gasten. In alle omstandigheden moeten degenen die je ontvangt 1,5 meter afstand kunnen houden. Het kerkgebouw is beschikbaar vooor connectgroepen om in een veilige setting samen te komen.

We vragen al onze connectleiders om naast het handhaven van 1,5 meter ook grotere connectgroepen tijdelijk op te splitsen in kleinere groepen. Zo kunnen we toch samenkomen, op een veilige manier.

Gaan de cursussen door?
Ja, die gaan door. De meeste cursussen werden al (deels) online aangeboden. Vanaf nu zullen alle cursussen online verder gaan.

Blijft de Healing Rooms open?
De Healing Rooms in City Life Church is nog steeds actief. Het team neemt graag telefonisch of via videobellen contact met je op om met je te bidden. Ook kun je een afspraak maken om op locatie voor je te  laten bidden. Meer informatie vind je op de Healing Rooms website.

Meer belangrijke informatie

GGD Haaglanden informatie Coronavirus
RIVM – Corona virus