Maatregelen coronavirus

Laatste update: donderdag 23 september 2021

 

Hallo kerk,

We zijn dankbaar dat we ook in deze tijd samen kerk kunnen zijn, ook al gaat dat anders dan voorheen. Gelukkig inmiddels met alweer veel meer bewegingsruimte dan enkele maanden terug. Hoe dat er nu uitziet, vertellen we je graag hieronder. Ook geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Deze informatie werken we regelmatig bij.

Hoe we kerk zijn in deze tijd

Zondagdiensten

Elke zondag hebben we 2 diensten: om 10.00 uur / 10.30 uur en om 12.30 uur.

De eerste dienst verloopt als volgt:

  • Om 10.00 uur beginnen we onze zondag met Kids Church; een korte dienst voor alle kinderen met hun ouders. Kinderen van 1 tot 4 jaar kunnen vanaf 10.00 uur naar Buddy & Friends, waar onze kidswerkers zorgen voor een passend programma. Hiervoor zijn nog tickets nodig, vanwege de beperkte capaciteit.
  • Om 10.30 uur gaan de kinderen (4 tot 12 jaar) naar een aanvullend programma in aparte groepen. De kerkzaal gaat open voor nog meer volwassenen en daar begint de gewone dienst.

Kids Church en de dienst van 10.30 uur streamen we via ons YouTube kanaal, ook met Nederlandse Gebarentaal en in het Engels (voice-over).

Tijdens de tweede dienst van 12.30 uur is er nog geen apart programma voor kinderen. Tieners (12 tot 18 jaar) kunnen bij elkaar zitten in het Young & Free vak.

Tussen de diensten door is voldoende tijd om het kerkgebouw extra schoon te maken en te luchten. Ons Hospitalityteam staat klaar om je zo goed mogelijk te ontvangen en te helpen waar we kunnen.

Tickets: niet meer nodig
Met ingang van 25 september is (ticket)registratie niet meer nodig voor o.m. verenigingen en kerken. Hierdoor hoef je geen ticket meer te reserveren voor de kerkdiensten.

Alleen voor Buddy & Friends is dit nog nodig, i.v.m. de beperkte capaciteit.

Huidige maatregelen vanaf 26 september
Er geldt geen mondkapjesplicht in de kerk.

Vanaf 25 september is de 1,5 meter afstand niet meer verplicht.

Wel blijft het advies om elkaar de ruimte te geven, wat we ook blijven bemoedigen. Het is belangrijk voor iedereen om hier eigen verantwoordelijkheid in te nemen.
Interkerkelijk Contact in Overheidszaken: “Geef elkaar de ruimte”.

Als kerk zorgen voor extra ruimte door:
– de rijen stoelen ruim van elkaar te houden,
– bemoedigen (niet verplichten) om 1 stoel ruimte te houden tussen huishoudens,
– de tribune beschikbaar te houden voor zitplaatsen met extra ruimte.

Daarnaast blijven we extra schoonmaken en ventileren, en zullen we speciale dingen als het Avondmaal contactloos blijven doen, zoals we de afgelopen tijd ook deden.

Waar we rekening mee houden

In het maken van onze plannen en protocollen houden we rekening met/kijken we naar:

  • RIVM-richtlijnen
  • RIVM-onderzoeken die lopen, zoals: effecten onder kinderen | zingen in de kerk
  • Protocollen van andere kerkgenootschappen (o.a. PKN, VPE) en bevriende kerken
  • Berichtgeving van het Interkerkelijke Contact in Overheidszaken (CIO)
  • Een groep mensen die input geeft vanuit hun eigen professie/werk

“For God has not given us a spirit of fear, but of power and of love and of a sound mind.” – 2 Tim. 1:7 NKJV

God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar van kracht, liefde en een gezond verstand. Het is die combinatie waarin wij Gods wil willen zoeken in deze omstandigheden.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met mondkapjes?
Vanaf 26 juni hoeven we geen mondkapjes meer te dragen op alle plaatsen waar we 1,5 meter afstand kunnen houden.

Mogen we zingen in de kerk?
Ja, we mogen zingen in de kerk, ook zonder mondkapje. Volgens de berekeningen van Eerste Hulp bij Ventilatie is het in ons gebouw zeker veilig om te zingen. We houden hierbij rekening met de lengte van de diensten, hoelang we zingen, hebben extra afzuiging geïnstalleerd en ventileren voor, tussen en na de diensten uitgebreid.

Hoe zit het met ventilatie?
We hebben in het afgelopen jaar geïnvesteerd in extra ventilatie. In de kerkzaal, maar ook in vrijwel alle kleinere ruimtes, is (extra) ventilatie geïnstalleerd die voldoet aan de normen. Daarnaast luchten we het gebouw, de kinderruimten en de kantoren dagelijks.

Hoe biedt CLC nu cursussen aan?
De afgelopen tijd hebben we cursussen vooral online aangeboden. Voor het huidige en toekomstige cursusaanbod bekijken we wat we online en/of fysiek aanbieden. Houd hiervoor clcdenhaag.nl/cursussen in de gaten. Ons streven is om cursussen ook online aan te bieden, alhoewel dat niet altijd mogelijk is. We zullen ons best doen de cursussen zo toegankelijk mogelijk te houden.

Welke mogelijkheden zijn er nu voor connectgroepen?
Connectgroepen zijn onderdeel van onze geloofsbeleving, gebaseerd op Handelingen 2:46. Omdat sommige groepen niet (goed) in een huiskamer passen, blijft de mogelijkheid bestaan om als connectgroep samen te komen in ons kerkgebouw. Connectgroepleiders kunnen hiervoor ruimte reserveren.

Gaan activiteiten als Kidskamp, Summercamp en City Point Funweekend door?
Ja, deze kunnen – met in achtneming van de nog geldende maatregelen – weer doorgaan! We vinden dit enorm belangrijk omdat deze generaties buitenproportioneel hard zijn geraakt en veel jongeren kampen met depressie, eenzaamheid of andere klachten. Daarom zijn we dankbaar voor de mogelijkheid om deze activiteiten door te laten gaan.

Gaat de Leaders Conference 2021 door?
Ja, de conferentie gaat hoe dan ook door. Zoals het er nu naar uitziet: fysiek in City Life Church Den Haag. We komen binnenkort met een update. Houd hiervoor de webpagina over de conferentie in de gaten.

Is Healing Rooms open?
Ja. Elke dinsdag tussen 11.00 en 13.30 uur is er vrije inloop mogelijk: iedereen kan langskomen voor gebed. Healing Rooms is ook telefonisch open.
Meer informatie