Maatregelen coronavirus

Laatste update: woensdag 14 oktober 2020


Hallo kerk,

We zijn dankbaar dat ook in deze tijd samen kerk kunnen zijn, ook al gaat dat anders dan voorheen. Hoe dat er nu uitziet, vertellen we je graag hieronder. Ook geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Deze informatie werken we regelmatig bij.

Hoe we kerk zijn in deze tijd

Zondagdiensten
De komende periode hebben we elke zondag 2 diensten:
– om 9.30 uur is er Kids Church, een leuk programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit programma streamen we live via Online.Church en ons YouTube kanaal. Hier kunnen 30  kinderen en ouders live bij aanwezig (1 ouder per gezin).
– om 11.30 uur hebben we een gewone zondagdienst, die we live streamen via Online.Church en ons YouTube kanaal (ook met tolk gebarentaal en Engelse vertaling). Hier kunnen 30 bezoekers bij aanwezig zijn.

Tussen de diensten door is voldoende tijd om het kerkgebouw extra schoon te maken en te luchten.

Lees het gebruiksplan voor ons kerkgebouw (pdf)

Daarnaast proberen we het elke zondag mogelijk te maken om samen met anderen de dienst te beleven in een pop-up locatie. Hiervoor heb je ook een ticket nodig.

Tickets
Als bezoeker heb je voor iedere dienst een ticket nodig. De tickets zijn steeds 1 week van te voren beschikbaar. Help je mee in een team in de kerk? Dan heb je voor die zondag géén ticket nodig.

Waar we rekening mee houden
In het maken van onze plannen en protocollen houden we rekening met/kijken we naar:

  • RIVM-richtlijnen
  • RIVM-onderzoeken die lopen, zoals: effecten onder kinderen | zingen in de kerk
  • Protocollen van andere kerkgenootschappen (o.a. PKN, VPE)
  • Protocollen van theaters en bioscopen
  • Evaluaties van de overheid
  • Een groep mensen die input geeft vanuit hun eigen professie/werk

Over verdere ontwikkelingen en eventuele updates houden we je uiteraard op de hoogte.

“For God has not given us a spirit of fear, but of power and of love and of a sound mind.” – 2 Tim. 1:7 NKJV

God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar van kracht, liefde en een gezond verstand. Het is die combinatie waarin wij Gods wil willen zoeken in deze omstandigheden.

Veelgestelde vragen

Kunnen onze kerkdiensten nog doorgaan?
We passen onze kerkdiensten aan, met een beperkt aantal bezoekers. Uiteraard houden we ons daarnaast ook aan de overige regels, zoals de 1,5 meter afstand, werken met tickets, etc. Al onze diensten kun je online meebeleven. We doen ons best om de ervaring voor mensen die niet in het gebouw aanwezig zijn nog meer te verbeteren.

Kunnen we nog zingen in de kerk?
Zingen als onderdeel van godsdienst en levensovertuiging is nog steeds toegestaan, mits de RIVM-richtlijnen worden opgevolgd. PKN heeft op basis van de richtlijnen het protocol ‘Zingen in de kerk’ opgesteld. De uitkomst van de rekentool Eerste Hulp Bij Ventilatie laat zien dat we nog steeds veilig kunnen zingen. De normering nemen we ruim, zodat we dit verantwoord kunnen doen. Na iedere dienst wordt het gebouw een uur geventileerd.

Toch nemen we extra voorzorgsmaatregelen: er is extra ruimte gecreëerd tussen het podium (zangers) en de 1e rij (ruim 6 meter). De ruimte tussen de rijen is méér dan 1,5 meter. De duur van de worship is korter dan voorheen en de momenten worden meer gespreid over de dienst.

Hoe zit het met mondkapjes?
In navolging op de adviezen van de overheid adviseren we je (vanaf 13 jaar) een mondkapje te dragen wanneer je je verplaatst. Als je bij je stoel bent, kun je je mondkapje afzetten.

Waarom moet ik nu ook mijn telefoonnummer invullen als ik een ticket bestel?
De overheid verplicht ons om alle bezoekers te vragen hun naam, e-mailadres en telefoonnummer in te vullen. Ga hier serieus mee om en vul je echte gegevens in. Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens, zoals beschreven in ons privacybeleid.

Zijn de toiletten open tijdens de diensten?
Gebruikt de toiletten in de kerk zo min mogelijk en ga voordat je van huis vertrekt thuis naar het toilet. Maar natuurlijk geldt: als je moet, dan moet je… Dan mag je het toilet gebruiken.

Wat doen we nu met onze connectgroepen?
Connectgroepen zijn onderdeel van onze geloofsbeleving, gebaseerd op Handelingen 2:46. Een connectgroepmeeting wordt beschouwd als religieuze bijeenkomst. Ook daarvoor geldt dus een uitzondering, dit hebben we expliciet nagevraagd via de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Dit betekent dat er bij een connectgroepmeeting wel meer dan 4 mensen bij elkaar kunnen komen, thuis of in de kerk. In alle omstandigheden moeten degenen die je ontvangt 1,5 meter afstand kunnen houden.

We vragen al onze connectleiders om naast het handhaven van 1,5 meter ook grotere connectgroepen tijdelijk op te splitsen in kleinere groepen. Zo kunnen we toch samenkomen, op een veilige manier.

Gaan de cursussen door?
Ja, die gaan door. De meeste cursussen werden al (deels) online aangeboden. Vanaf nu zullen alle cursussen online verder gaan.

Blijft de Healing Rooms open?
De Healing Rooms in City Life Church is open, uiteraard rekening houdend met de richtlijnen rondom het coronavirus. Ook kun je nog steeds telefonisch contact opnemen. Meer informatie vind je op de Healing Rooms website.

Gaat de Leaders Conference 2020 door?
Ja, de conferentie gaat hoe dan ook door. We komen binnenkort met een update over de vorm waarin de conferentie plaats zal vinden. Houd hiervoor de webpagina over de conferentie in de gaten.

Komt er een City Point Funweekend in 2020?
Het Funweekend kan helaas niet doorgaan, maar we dromen alvast over Funweekend 2021!

Meer belangrijke informatie

GGD Haaglanden informatie Coronavirus
RIVM – Corona virus