Maatregelen coronavirus

Laatste update: dinsdag 29 september 2020, n.a.v. de persconferentie op 28 september 2020


Hallo kerk,

We zijn dankbaar dat we samen kunnen komen, ook al gaat dat anders dan voorheen. Hoe dat er nu uitziet, vertellen we je graag hieronder. Ook geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Deze informatie werken we regelmatig bij.

Hoe we kerk zijn in deze tijd

Zondagdiensten
Elke zondag hebben we 3 diensten:
– om 10.00 uur, deze dienst streamen we ook zoals je gewend bent: via Online.Church en ons YouTube kanaal (ook met tolk gebarentaal en Engelse vertaling). Tijdens deze dienst is er een er een kinderprogramma voor kinderen van 1 jaar t/m groep 8 van de basisschool.
– om 12.15 uur, deze dienst wordt niet gestreamd.
– om 20.00 uur Sunday Night, wordt niet gestreamd.

Deze diensten duren ongeveer een uur, zodat we tussentijds voldoende tijd en ruimte hebben voor schoonmaken, luchten, nog meer schoonmaak, etc.

Lees het gebruiksplan voor ons kerkgebouw (pdf)

Tickets
Als bezoeker heb je voor iedere dienst een ticket nodig. De tickets zijn steeds 1 week van te voren beschikbaar. Help je mee in een team? Dan heb je voor die zondag géén ticket nodig.

Waar we rekening mee houden
In het maken van onze plannen en protocollen houden we rekening met/kijken we naar:

  • RIVM-richtlijnen
  • RIVM-onderzoeken die lopen, zoals: effecten onder kinderen | zingen in de kerk
  • Protocollen van andere kerkgenootschappen (o.a. PKN, VPE)
  • Protocollen van theaters en bioscopen
  • Evaluaties van de overheid
  • Een groep mensen die input geeft vanuit hun eigen professie/werk

Over verdere ontwikkelingen en eventuele updates houden we je uiteraard op de hoogte.

“For God has not given us a spirit of fear, but of power and of love and of a sound mind.” – 2 Tim. 1:7 NKJV

God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar van kracht, liefde en een gezond verstand. Het is die combinatie waarin wij Gods wil willen zoeken in deze omstandigheden.

Veelgestelde vragen

Kunnen onze kerkdiensten nog doorgaan?
Jazeker. Er geldt een uitzondering voor religieuze bijeenkomsten. De rijksoverheid meldt:
Er geldt een uitzondering op het maximale aantal van 30 voor belijden van een godsdienst of levensovertuiging. (Bron: Rijksoverheid.nl)

Er geldt geen maximum aantal. Uiteraard moeten we ons nog steeds aan overige regels houden zoals de 1,5 meter afstand, werken met tickets, etc. We blijven onze diensten dus organiseren op de manier zoals we dat de afgelopen tijd gedaan hebben.

Kunnen we nog zingen in de kerk?
Ja, ook in de huidige omstandigheden kunnen we zingen in de kerk. Zingen als onderdeel van godsdienst en levensovertuiging is toegestaan, mits de RIVM-richtlijnen worden opgevolgd. PKN heeft op basis van de richtlijnen het protocol ‘Zingen in de kerk’ opgesteld. De uitkomst van de rekentool Eerste Hulp Bij Ventilatie laat zien dat we nog steeds veilig kunnen zingen. De normering nemen we ruim, zodat we dit verantwoord kunnen doen. Na iedere dienst wordt het gebouw een uur geventileerd.

Toch nemen we extra voorzorgsmaatregelen: er is extra ruimte gecreëerd tussen het podium (zangers) en de 1e rij (ruim 6 meter). De ruimte tussen de rijen is méér dan 1,5 meter. De duur van de worship is korter zijn dan voorheen en de momenten worden meer gespreid over de dienst.

Waarom moet ik nu ook mijn telefoonnummer invullen als ik een ticket bestel?
De overheid verplicht ons om alle bezoekers te vragen hun naam, e-mailadres en telefoonnummer in te vullen. Ga hier serieus mee om en vul je echte gegevens in. Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens, zoals beschreven in ons privacybeleid.

Zijn de toiletten open tijdens de diensten?
Gebruikt de toiletten in de kerk zo min mogelijk en ga voordat je van huis vertrekt thuis naar het toilet. Maar natuurlijk geldt: als je moet, dan moet je… Dan mag je het toilet gebruiken.

Is de Parentsroom open tijdens de diensten?
Tijdens de diensten van 10.00 uur en 12.15 uur kun je gebruik maken van de Parentsroom. Hier kun je live de dienst volgen en tegelijkertijd je kindje verzorgen, voeden of laten spelen. De Parentsroom bevindt zich in de Spiegelzaal. Bestel hiervoor een Parentsroom ticket en komt het gebouw binnen via de Basement (Soestdijksekade 341). Daar kun je ook je kinderwagen of buggy parkeren. Bestel een ticket voor de Parentsroom om hiervan gebruik te maken.

Wat doen we nu met onze connectgroepen?
Connectgroepen zijn onderdeel van onze geloofsbeleving, gebaseerd op Handelingen 2:46. Een connectgroepmeeting wordt beschouwd als religieuze bijeenkomst. Ook daarvoor geldt dus een uitzondering, dit hebben we expliciet nagevraagd via de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Dit betekent dat er bij een connectgroepmeeting wel meer dan 4 mensen bij elkaar kunnen komen, thuis of in de kerk. In alle omstandigheden moeten degenen die je ontvangt 1,5 meter afstand kunnen houden.

We vragen al onze connectleiders om naast het handhaven van 1,5 meter ook grotere connectgroepen tijdelijk op te splitsen in kleinere groepen. Zo kunnen we toch samenkomen, op een veilige manier.

Gaan de cursussen door?
Ja, die gaan door. Een aantal cursussen is online. De cursussen die fysiek plaatsvinden, zijn in groepen die kleiner zijn dan 30 personen en vinden plaats in de kerk binnen een veilige setting met 1,5 meter afstand. Dit is dus passend binnen de huidige maatregelen.

Blijft de Healing Rooms open?
De Healing Rooms in City Life Church is open, uiteraard rekening houdend met de richtlijnen rondom het coronavirus. Ook kun je nog steeds telefonisch contact opnemen. Meer informatie vind je op de Healing Rooms website.

Gaat de Leaders Conference 2020 door?
Ja, de conferentie gaat hoe dan ook door. We komen binnenkort met een update over de vorm waarin de conferentie plaats zal vinden. Houd hiervoor de webpagina over de conferentie in de gaten.

Komt er een City Point Funweekend in 2020?
Het Funweekend kan helaas niet doorgaan, maar we dromen alvast over Funweekend 2021!

Meer belangrijke informatie

GGD Haaglanden informatie Coronavirus
GGD advies algemeen
RIVM – Corona virus