Maatregelen coronavirus

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020


Hallo kerk,

We bereiden ons stap voor stap voor op een nieuwe fase waarin er weer meer ruimte is samen te komen. Hoe dat er de komende tijd uitziet vertellen we je graag hieronder. Ook geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Deze informatie werken we regelmatig bij.

Hoe we kerk zijn in deze tijd

Zondagdiensten
In juni blijven we op zondag streamen om 11.00 live via ons YouTube kanaal en Online.Church. Daar kun je ook reageren, een gebedsverzoek doen, online geven en meer. Naast de gewone stream zenden we ook Engelse vertaling uit en een stream met een tolk gebarentaal. Ook de Kids stream blijven we voorlopig uitzenden om 8.30 uur. Voor onze tienergroep Young & Free hebben we regelmatig een online programma.

Intussen bereiden we ons stapsgewijs voor op de hybride kerk: online én offline samen. Onze live streams blijven en we gaan hier zelfs extra in investeren. Tegelijkertijd mogen we vanaf 1 juli maximaal 100 personen ontvangen in onze diensten. We gaan vanaf dan 2 diensten per zondag organiseren. De diensttijden worden nog vastgesteld. Deze diensten worden korter dan voorheen, zodat we voldoende tijd en ruimte hebben voor schoonmaken, luchten, nog meer schoonmaak, etc. We verwachten daarna binnen enkele weken een avonddienst toe te voegen.

Om ons aan de regel van maximaal 100 personen per dienst te kunnen houden, gaan we werken met tickets. Daarover volgt nog meer informatie.


Connectgroepen en cursussen de komende tijd
De meeste connectgroepen komen nu online bij elkaar. Een aantal cursussen is online hervat of zelfs online opgestart. Vanaf 1 juni kunnen steeds enkele connectgroepen per keer bij elkaar komen in ons kerkgebouw. Dit gebeurt in een veilige setting, met 1,5 meter afstand van elkaar en alleen met mensen die vrij zijn van koorts- en verkoudheidsklachten.

Connectleiders reserveren vooraf een ruimte en voor elke ruimte geldt een maximum aantal personen. Het maximum aantal personen in het gebouw zal hierdoor steeds 30 personen zijn. Connectleiders ontvangen duidelijke instructies voor het gebruik van het gebouw.


Church Draait Door
Woensdag 3 juni om 20.30 uur is de 10e en laatste aflevering van ons online programma Church Draait Door. Je kunt kijken via ons YouTube kanaal en Online.Church. Na 3 juni worden de woensdagavonden gebruikt door de worship- en productieteams om te oefenen, trainingen te geven en zich voor te bereiden op de manier waarop we vanaf juli gaan werken.


Healing Rooms
De Healing Rooms in City Life Church openen op dinsdag 2 juni weer hun deuren, uiteraard rekening houdend met de richtlijnen rondom het coronavirus. Meer informatie vind je op de Healing Rooms website.

Waar we rekening mee houden
In het maken van onze plannen en protocollen houden we rekening met/kijken we naar:

  • RIVM-richtlijnen
  • RIVM-onderzoeken die lopen, zoals: effecten onder kinderen | zingen in de kerk
  • Protocollen van andere kerkgenootschappen (o.a. PKN, VPE)
  • Protocollen van theaters en bioscopen
  • Evaluaties van de overheid in de loop van juni
  • Een groep mensen die input geeft vanuit hun eigen professie/werk

Over verdere ontwikkelingen en eventuele updates houden we je uiteraard op de hoogte.

“For God has not given us a spirit of fear, but of power and of love and of a sound mind.” – 2 Tim. 1:7 NKJV

God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar van kracht, liefde en een gezond verstand. Het is die combinatie waarin wij Gods wil willen zoeken in deze omstandigheden.

Veelgestelde vragen

Gaat Men Conference op 13 juni door?
In de week voor 13 juni komt de Men Conference Compact Edition beschikbaar voor de mannenconnects. Dit gave online programma kun je samen (online) bekijken en over doorpraten met je connect. Later die week komt het ook op YouTube voor iedereen die het wil bekijken.

Gaan het Kidskamp en Summercamp door?
We vinden het heel verdrietig voor al onze kinderen en tieners, maar helaas kunnen de kampen deze zomer niet doorgaan. Zelfs als in de komende weken nog zou blijken dat (een vorm van) op kamp gaan toch wordt toegestaan, is er te weinig voorbereidingstijd om dit nog te kunnen organiseren. Onze vrijwilligers doen dit ieder jaar met veel liefde en beginnen hier al heel lang van te voren aan.

Het Summercampteam heeft contact opgenomen met degenen die al een ticket hadden gekocht.

Gaat de tour naar Bonaire en Curaçao door?
Deze tour kan helaas niet doorgaan in augustus. We onderzoeken de mogelijkheid om op een later moment alsnog de tour te laten doorgaan, hopelijk in 2021.

Gaat de Holy Spirit Night op zondag 31 mei door?
Ja, dit wordt een mooi online event van 20.00 tot 21.30 uur. Kijk mee via live stream op YouTubeof Online.Church.

Is er dit jaar een vrijwilligersparty?
Natuurlijk willen we onze trouwe vrijwilligers uitgebreid bedanken voor hun tomeloze inzet! Dit jaar kan dat echter niet in de vorm van een feest. Hoe dan wel, dát verklappen we nog niet…

Gaat de jubileumviering op 27 september door?
Helaas zullen we ons jubileum niet kunnen vieren op de manier die we voor ogen hadden. Natuurlijk zullen we ons 25-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hoe we hier aandacht aan gaan besteden, laten we nog weten.

Wanneer kunnen er weer activiteiten plaatsvinden in City Life Church Den Haag?
Allereerst willen we ruimte bieden aan de connectgroepen om samen te komen.

Komt er een City Point Funweekend in 2020?
Het Funweekend kan helaas niet doorgaan, maar we dromen alvast over Funweekend 2021!

Meer belangrijke informatie

GGD Haaglanden informatie Coronavirus
GGD advies algemeen
RIVM – Corona virus