Lunch Time Devotionals

In deze week van bidden en vasten verschijnt hier elke dag rond lunchtijd een nieuwe devotional. Wij hopen dat dit je bemoedigt, geloof geeft, nieuwe inzichten en kracht om door te zetten. Wees gezegend!

Het geloof is de zekerheid dat de dingen die we verwachten, ook werkelijkheid zullen worden. Het is het bewijs van de dingen die we nog niet zien.”
BB 1:11 Hebreeën
Geloof wordt gedefinieerd als volledig vertrouwen in iemand of iets, of zoals de Bijbel het zegt, zekerheid dat de dingen die we verwachten ook werkelijkheid zullen worden. Het is niet alleen maar hopen op of simpelweg een leeg vertrouwen. Het is de ‘wie’ waarop ons geloof berust, dat het verschil maakt. Onze geloof ligt niet in de mogelijkheden die we krijgen, werk, familie, studie etc, maar Jezus is onze zekerheid en het fundament van onze geloof. ‘Jesus is the founder and perfecter of our faith’. Hij is betrouwbaar en verandert nooit.
Wat deze week en de dagen erna ook mogen brengen; laten we ons focussen op de ‘founder and perfecter of our faith’; Jezus.
Gaby Emerenciana

Goedemiddag mooi mens!
We zijn anderhalve dag aan het vasten… heb je al honger, verlang je naar datgene waar jij mee vast? Laat je bemoedigen, je doet dit met een goede reden!
Vasten is eigenlijk zeggen, ik wil mínder van de dingen die ík wil, en ik wil méér van de dingen die God wil. Wie wil dat laatste nou niet?
Meer van God in je leven… hoe gaaf! Het maakt niet uit waar jij je bevind op deze weg met Hem. Of je jezelf nog maar net een paar weken Christen noemt of dat je bent opgegroeid in een christelijk gezin en je hele leven aan Hem hebt toegewijd… God heeft ALTIJD meer voor je! Hoe dan?
Hij is zó oneindig groot, genadig, liefdevol, wijs, trouw, krachtig, vrijgevig, aanwezig, troostend, herstellend, bemoedigend of wat het ook maar is dat jij op dit moment nodig hebt. Een eeuwige bron van leven waar jij uit mag putten! Een goede reden om dichter bij Hem te komen!

Joh 15:7 Maar als jij thuis bent bij Mij en mijn woorden zijn thuis in jou, dan mag je er zeker van zijn dat wat je ook vraagt, gehoord wordt en er wordt op gereageerd (vertaald vanuit The Message)

Ineke Zaal

 

Pray First!

Het is net als met je telefoon…

Hoe vaak op een dag pak jij die? Kijk je erop, bel je, scroll je door je socials. Check je je WhatsApp, je mail of het weerbericht. Je denkt er niet eens over na, het gaat automatisch. Check je schermtijd eens bij ‘Instellingen’, je zult verbaasd staan hoeveel tijd je doorbrengt met jouw scherm. Ik was in ieder geval wel verbaasd, en de regel: te druk om te bidden en/of geen tijd… hmmm keuzes, keuzes keuzes.

Naast jou hangt de hele dag een denkbeeldig snoer met telefoonhoorn, zo’n ouderwetse. Jij hebt ‘gewoon’ een privé-verbinding met de hemel. Besef je dat? Helemaal voor jou alleen! Het is een verbinding twee kanten op. Het abonnement is gratis. De lijn is 24/7 aan, beschikbaar in elk land, zelfs in de lucht.

Maar… hoe vaak pak jij die hoorn en vertel je wat er door je heen gaat, stort je je hart uit, luister je naar wat God tegen jou te zeggen heeft of is het eenrichtingsverkeer en praat jij non-stop? Gebruik jouw privé-lijn! Het is Gods cadeau voor jou, maar ook tegelijkertijd jouw wapen.

Je kunt er letterlijk mee ‘schieten’. Vuur jouw gebed af op moeilijke situaties, proclameer Gods Woord, zet de vijand buiten spel door jouw gebed!

Zie die denkbeeldige hoorn hangen. Wat als wij die allemaal, individueel, vaker gaan pakken dan onze telefoon.  In de ochtend zodra je je ogen open doet, op school, op je werk, op de fiets, in de auto, of op een andere door jou uitgekozen plek. Wat als dit een gewoonte wordt, wij met z’n allen!  Dan zul jij echt verschil gaan merken, zullen wij als kerk verschil gaan merken, daar ben ik van overtuigd.

Vooral nu we als kerk deze week bidden & vasten. Gebruik jouw privé-verbinding en je gaat zien dat jouw gebed een verschil zal maken in jouw leven en in de levens van mensen rondom jou!

Doe je mee?

Jer. 33:3
Roep Mij aan, en Ik zal je antwoorden, Ik zal je grote, wonderlijke dingen bekendmaken, dingen die je volkomen onbekend zijn.

Maaike Bruggeman

Wat super dat je zo samen met ons allemaal mee blijft bidden en vasten. Ik geloof dat het Gods hart raakt als wij Hem zo gezamenlijk en tegelijk persoonlijk zoeken, dat lees en zie je meerdere keren in de Bijbel.

God blij maken is een van de dingen waarvoor wij gemaakt zijn, maar hoe vaak zijn we niet stiekem bezig met dingen die ons blij maken. Of vragen we dingen die God voor ons zou kunnen doen. Ik geloof dat God als liefdevolle Vader ons ook blij wil maken, maar willen wij in onze liefde voor Hem dat andersom ook?

Zijn we daar mee bezig. ‘Heer, waar doe ik U een plezier mee?’ ‘Waar wordt U blij van?’ en dan bedoel ik niet alleen in de dingen die je voor Hem kunt doen naar andere mensen toe of in Zijn huis, maar wie je voor Hem mag zijn. Hoe vaak uiten we onze liefde naar Hem persoonlijk? Waar het hart vol van is daar loopt de mond van over (Luc 6:45) Is ons hart vol van Hem? Danken we Hem en uiten we hoe dierbaar Hij voor ons is? Zijn zachte stem hoor je alleen dichtbij Hem. Voor mij is deze week ook een moment hierin te groeien. Echte diepe, Goddelijke, vervullende blijdschap komt alleen van Hem.

Moge Hij geven wat uw hart verlangt en al uw plannen dien slagen. Psalm 20:5

Zoek je geluk bij de Heer, Hij zal geven wat je hart verlangt. Psalm 37:4

Nader tot Mij en Ik zal tot jou naderen. Jak. 4:8

Verlangt ons hart naar Hem? Hij verlangt innig naar ons, naar onze tijd, aandacht, liefde… Een tweezijdige relatie! Zijn liefde aan ons, maar ook zeker onze liefde aan Hem!

Tabitha Camps

Ik ben liever één dag op het plein voor uw tempel, dan duizend dagen ergens anders

Psalm 84:11 (BB)
Of zoals in de Message vertaling staat:
One day spent in your house, this beautiful place of worship, beats thousands spent on Greek island beaches
Psalm 84:10 (MSG)
David maakt hier nog is een statement haha! Is hij wel is in Griekenland geweest?! Het is daar echt heel relaxt.
Als we lezen over het leven van David dan zien we dat hij een steeds hechtere relatie met God kreeg. Ondanks dat hij niet perfect was, wist hij hoe het was om in Gods aanwezigheid te zijn. En hij hield ervan! Dit is Gods verlangen voor ons allemaal. We hoeven niet meer naar het plein voor de tempel of naar een fysiek huis van aanbidding te gaan om Hem te ontmoeten, maar door de Heilige Geest kunnen we overal en altijd bij God komen. Waar we ook zijn, we mogen Gods huis binnentreden door even alleen tijd met Hem te besteden door te bidden en aanbidden.

De dagen dat we gezamenlijk bidden & vasten zijn weliswaar bijna voorbij, maar laten we hierna niet afzwakken in naar Gods huis gaan door middel van ons gebed en onze aanbidding. Maak het deel van je dagelijkse routine. Maak het een prioriteit in je dagelijks leven. En laten we elkaar hierin helpen en blijven aanmoedigen. Ik hoop en bid dat ons verlangen net zo groot mag groeien en mag blijven als hoe David het hierboven zo mooi heeft beschreven.

Rosa van Tuijl

Vasten is ook een mooi moment om erover na te denken wat jouw volgende stap in je relatie met God kan zijn.

Het ontdekken van Jezus en Zijn Kerk is een reis. Waar je ook bent op dit moment, er is altijd een volgende stap. We zouden je heel graag helpen om jouw volgende stap te nemen in jouw reis.

De website van City Life Church Den Haag maakt gebruik van cookies. Cookies zorgen ervoor dat onze website goed functioneert.