Alpha en Alpha online

Wat is het doel van het leven? Wie is God en hoe zit het eigenlijk met Jezus? Wat is bidden of hoe lees ik de bijbel? Misschien herken je deze vragen of ben je op zoek naar meer over het christelijk geloof.

Bij Alpha (Online) ontdek je op een ontspannen manier wat het christelijk geloof inhoudt en hoe dit relevant kan zijn voor jou. De serie meetings zijn laagdrempelig, leerzaam en ook heel gezellig. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. Ontdek samen antwoorden. Je bent niet de enige; wereldwijd volgden meer dan 25 miljoen mensen al een Alpha. In Nederland al meer dan 300.000. Ga ook op ontdekking en meld je aan!

Alpha Online bestaat uit een serie meetings die elk 90 minuten duren. Ideaal voor als je lastig weg kunt thuis, lange werkdagen hebt of geen wekelijkse oppas kunt vinden. Je ontmoet elkaar door middel van videobellen en kijkt een mooie film over het onderwerp van de avond. Daarna praat je hierover door met je vaste groepsgenoten.

Bij de Alpha waar je elkaar fysiek ontmoet, begin je rond etenstijd met (indien mogelijk) een maaltijd, kijk je met elkaar naar een film over het onderwerp en praat je daarna door in een vaste gespreksgroep. Deze avonden duren meestal van 18.30 tot 21.00 uur.

Zowel Alpha als Alpha Online hebben een wekelijks ritme, vinden plaats op een doordeweekse avond + één keer een zaterdag en zijn geheel gratis.

Nieuwe startdatum

De verwachting is dat er in het najaar weer een nieuwe Alpha en/of Alpha Online gaat starten. Wanneer en wat er mogelijk is, hangt af van de maatregelen rondom het coronavirus die te zijner tijd gelden. Zodra de nieuwe startdatum bekend is, zal deze hier verschijnen. Ook via onze andere communicatiekanalen wordt deze bekend gemaakt. Onderaan deze pagina staan onze social media kanalen en kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Ferdinands verhaal

“Tijdens een kerkdienst vertelde een man over Alpha. Met gratis eten. Ik was gelijk enthousiast.” Ferdinand is elke Alpha-bijeenkomst aanwezig. “Als je aan mij vroeg of ik geloofde dat Jezus had bestaan, had ik nee gezegd. Geef mij maar bewijs. Laat mij maar een YouTube-filmpje zien.”

Interesse in Alpha of Alpha Online

De website van City Life Church Den Haag maakt gebruik van cookies. Cookies zorgen ervoor dat onze website goed functioneert.