City Care

Blessed to be a blessing.

We houden van onze stad! We passen het evangelie heel praktisch toe. We houden van mensen en willen ze graag helpen.

City Care is zich steeds meer aan het uitbreiden en we krijgen steeds meer open deuren, erg bijzonder!

We care about you: daklozen

In samenwerking met het Leger des Heils willen we deze winter een verschil maken voor de daklozen in onze stad. Drie keer per week gaat het Leger des Heils op weg met hun bakfiets om daklozen op te sporen die op de meest gekke plekken slapen in onze stad. Ze brengen praktische artikelen mee en bieden de daklozen aan wat ze op dat moment nodig hebben. Ze hopen op die manier met hen in contact te komen en een relatie op te bouwen, met als doel ze uiteindelijk te leiden naar goede dag/nacht opvang waar ze hulp krijgen om aan hun problemen te kunnen werken.

Jij kunt helpen op verschillende manieren. Meer informatie

Adopt a Granny

Vrijwilligersproject in samenwerking met Saffier Groep en Cardia, maar ook ouderen die deel zijn van CLC doen mee. Veel ouderen zijn eenzaam en ontvangen weinig bezoek. Wij koppelen vrijwilligers aan oudere. Onze missie: door twee generaties met elkaar te verbinden ouderen weer een eigen, zinvolle plek in de samenleving laten innemen.

Wat hebben we nodig?
Vrijwilligers die ongeveer 1 x in de 14 dagen de oudere bezoekt of activiteiten onderneemt die samen veel leuker zijn dan alleen. De vrijwilliger en oudere maken daar samen afspraken over. De vraag van de oudere staat centraal.
Ook zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om activiteiten te organiseren in de woonzorgcentra of te helpen koken. Je kunt gezellig mee-eten!

Wil je meedoen?  Bekijk de vacatures

Stuur eens een kaartje

Bemoedig iemand met een persoonlijke boodschap door een kaartje te sturen. Je weet vast wel iemand in jouw buurt die zoiets kan gebruiken. Of stuur een oudere in een woonzorgcentrum een kaartje. Zij zijn vaak eenzaam, zeker in deze tijd. We kunnen hen laten weten dat we aan ze denken en hen bemoedigen. Het is zo heel makkelijk om een verschil te maken en een stukje van Gods liefde door te geven.

Mogelijkheden voor verzenden en adressen

Voedselbank

Verstrekt gratis voedsel aan de armste mensen in Nederland en doet dat uitsluitend met vrijwilligers. CLC Den Haag is één van de uitgiftepunten. De Voedselbank wil verspilling van voedsel tegengaan en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de bestrijding van armoede.

Wat hebben we nodig?
Op het uitgiftepunt in CLC kunnen we nog 1 à 2 mannen gebruiken die regelmatig mee kunnen helpen (pakketten sjouwen, helpen met uitdelen, connecten met mensen). Stuur een e-mail naar info@clcdenhaag.nl.

Jij Mooi ochtend

Jij Mooi is een maandelijkse gratis Beauty-ochtend voor vrouwen, iedere 1e woensdag van de maand, van 10.00 tot 12.30 uur. Vrouwen kunnen zich laten verwennen met een schoonheidsbehandeling, (hand)massage of knipbeurt. Er zijn lekkere hapjes, koffie en thee en altijd een bemoediging. We verkopen tweedehands dames- en kinderkleding voor kleine prijzen. Er is kinderoppas aanwezig.

Wat hebben we nodig?
Vrijwilligers (vrouwen) die beautybehandelingen willen geven of als gastvrouw de bezoekers willen ontvangen. Ben jij daar goed in? Stuur een e-mail naar citycare@clcdenhaag.nl.

Stichting De Haven

Christelijke stichting die zich inzet voor mensen die te maken hebben met prostitutie. Zij doen hun werk gedreven door de liefde van God.

Ze bieden:
. pastorale zorg en maatschappelijke hulp aan prostituees,
. hulp aan ex-prostituees bij het opbouwen van een nieuw leven en
. advies en een luisterend oor aan mensen die in hun omgeving te maken hebben met prostitutie.
CLC werkt regelmatig samen met De Haven.

Wat hebben we nodig?
Bij Stichting De Haven kun je divers vrijwilligerswerk doen als straatwerker, maatje of gebedsbuddy. Prostituees bezoeken, met hen bijbellezen en bidden of gewoon een luisterend oor zijn. Je vindt meer informatie op hun website.

Hospice

Stichting Saffier heeft een palliatieve afdeling. Hier brengen mensen het laatste stukje van hun leven door. Naast vaste medewerkers zijn hier ook vrijwilligers actief. Het is gaaf en dankbaar werk dat veel voldoening geeft.

Wat hebben we nodig?
Vrijwilligers die 4 uur per week aanwezig zijn, overdag of ‘s avonds rond de maaltijden. Je verzorgt de maaltijden, zorgt voor thee/koffie. Centraal staan de patiënten en hun behoeften, je bent er in eerste instantie voor hen. Je voert gesprekjes met hen en met de familieleden. Ook ondersteun je de verpleegkundige. Je wordt in overleg ingedeeld op een vaste dag.

De website van City Life Church Den Haag maakt gebruik van cookies. Cookies zorgen ervoor dat onze website goed functioneert.