City Care

Blessed to be a blessing.

We houden van onze stad! We passen het evangelie heel praktisch toe. We houden van mensen en willen ze graag helpen.

City Care is zich steeds meer aan het uitbreiden en we krijgen steeds meer open deuren, erg bijzonder!

Spaaractie Stichting De Haven

Samen willen we een verschil maken voor prostituees in Den Haag! Doe mee en vul een spaarbox.

Voedselbank

Verstrekt gratis voedsel aan de armste mensen in Nederland en doet dat uitsluitend met vrijwilligers. CLC Den Haag is één van de uitgiftepunten. De Voedselbank wil verspilling van voedsel tegengaan en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de bestrijding van armoede.

Wat hebben we nodig?
Op het uitgiftepunt in CLC kunnen we nog 1 à 2 mannen gebruiken die regelmatig mee kunnen helpen (pakketten sjouwen, helpen met uitdelen, connecten met mensen).

Taal in de Buurt

Om mee te kunnen doen in de samenleving is het belangrijk om de Nederlandse taal te kunnen spreken. City Life Church gaat via het project Taal in de Buurt taallessen verzorgen.

Wat hebben we nodig?
We zoeken nog een paar vrijwilligers die deze laagdrempelige conversatielessen wil geven. Is dat iets voor jou? Stuur een e-mail naar citycare@clcdenhaag.nl.

Cowboys & Angels

Kleinschalige particuliere kinderopvang die kinderen opvangt, overdag en na schooltijd. Cowboys & Angels heeft een christelijke identiteit en werkt vanuit een evangelische grondslag. Wij willen een waardevolle aanvulling zijn op de (christelijke) opvoeding thuis door kinderen te stimuleren en begeleiden in hun geestelijke, emotionele en lichamelijke ontwikkeling.

Wat hebben we nodig?
Vrijwilligers die in de vakanties willen helpen bij uitstapjes en/of het neerzetten van activiteiten. Ben jij energiek, flexibel en hou je ervan om met kinderen te werken? Stuur een e-mail naar citycare@clcdenhaag.nl.

Hospice

Stichting Saffier heeft een palliatieve afdeling. Hier brengen mensen het laatste stukje van hun leven door. Naast vaste medewerkers zijn hier ook vrijwilligers actief. Het is gaaf en dankbaar werk dat veel voldoening geeft.

Wat hebben we nodig?
Vrijwilligers die 4 uur per week aanwezig zijn, overdag of ’s avonds rond de maaltijden. Je verzorgt de maaltijden, zorgt voor thee/koffie. Centraal staan de patiënten en hun behoeften, je bent er in eerste instantie voor hen. Je voert gesprekjes met hen en met de familieleden. Ook ondersteun je de verpleegkundige. Je wordt in overleg ingedeeld op een vaste dag.

Stichting De Haven

Christelijke stichting die zich inzet voor mensen die te maken hebben met prostitutie. Zij doen hun werk gedreven door de liefde van God.

Ze bieden:
. pastorale zorg en maatschappelijke hulp aan prostituees,
. hulp aan ex-prostituees bij het opbouwen van een nieuw leven en
. advies en een luisterend oor aan mensen die in hun omgeving te maken hebben met prostitutie.
CLC werkt regelmatig samen met De Haven.

Wat hebben we nodig?
Bij Stichting De Haven kun je divers vrijwilligerswerk doen als straatwerker, maatje of gebedsbuddy. Prostituees bezoeken, met hen bijbellezen en bidden of gewoon een luisterend oor zijn. Je vindt meer informatie op hun website

Leger des Heils

Internationale beweging en behoort tot de universele christelijke kerk. Zijn boodschap is gebaseerd op de Bijbel. Zijn dienstverlening wordt gestimuleerd door de liefde tot God. Zijn opdracht is het Evangelie van Jezus Christus te prediken en in Zijn naam menselijk nood te lenigen zonder enige vorm van discriminatie. CLC werkt samen met het Leger des Heils.

Wat hebben we nodig?
Het Leger des Heils heeft altijd plaats voor vrijwilligers. Je kunt meewerken in één van onze kledingwinkels, collecteren, soep uitdelen aan dak- en thuislozen, activiteiten organiseren voor eenzame ouderen, een maatje zijn voor iemand die in de schuldhulp zit, mensen meenemen naar de kerk of naar een sportclub, scouting geven aan kinderen of mensen een onvergetelijke vakantie bezorgen tijdens onze sociale vakantieweken. Interesse? Stuur een e-mail naar citycare@clcdenhaag.nl

Single Mams

Alleenstaande moeders staan vaak voor grote uitdagingen. Het opvoeden van (jonge) kinderen kan complex zijn, helemaal als je er alleen voor staat. CLC kiest er voor om voor deze groep mensen aparte activiteiten te organiseren, voor en met hun kinderen. Om moeders te laten weten dat ze er niet alleen voor staan.
Houd de agenda in de gaten om te zien wanneer deze activiteiten plaatsvinden.

Adopt-a-Granny

Vrijwilligersproject in samenwerking met Groep Saffier. Veel ouderen zijn eenzaam en ontvangen weinig bezoek. Wij koppelen vrijwilligers van CLC aan een bewoner van een van de verzorgingshuizen. Onze missie: door twee generaties met elkaar te verbinden ouderen weer een eigen, zinvolle plek in de samenleving laten innemen.

Wat hebben we nodig?
Vrijwilligers die ongeveer 1 x in de 14 dagen de oudere bezoekt of activiteiten onderneemt die samen veel leuker zijn dan alleen. De vrijwilliger en oudere maken daar samen afspraken over. De vraag van de oudere staat centraal. Wil je meedoen? Stuur een e-mail naar citycare@clcdenhaag.nl

Shine

Bijna elk tienermeisje komt dezelfde uitdagingen tegen: eigenwaarde, hoe denk je over jezelf, onzekerheid, etc. Door Shine, een programma van 9 keer, willen we deze meiden helpen hun eigenwaarde omhoog te halen en ze laten inzien hoeveel potentie ze in zich hebben. Dit programma geven we o.a. op middelbare scholen.

School met de Bijbel

Deze stichting heeft 2 basisscholen en 2 peuterscholen in Den Haag. Hier wordt onderwijs gegeven aan de peuters en kinderen vanaf 4 jaar met duidelijke christelijke visie en christelijke normen en waarden. CLC reikte recent een cheque uit aan de Tamarschool.